Jacqueline klaassen.

Wat maakt dat een project een succesvol resultaat oplevert? Dat zijn de inhoudelijke voorbereiding, het contract én de manier waarop de mensen in het team samenwerken. Deze drie elementen moeten ‘gewoon goed’ zijn. De (publieke) Opdrachtgever is hierbij als eerste aan zet en zorgt dat hij duidelijk is in wat hij wil bereiken en wat hij daarbij van de markt verlangt. Doelgericht werken staat daarbij centraal. Voor alles geldt: eerst goed samen doordenken, dan samen doen! Dat is dan ook de leidraad waarlangs ik werk.

Contractmanager

Jacqueline is mede-eigenaar van Quintense, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in Opdrachtgeverschap in een UAVgc-omgeving. Voor haar opdrachtgevers bereikt zij de afgelopen 25 jaar concrete doelen in het ruimtelijk domein. Dit kan variëren van oplevering van een volgende projectfase, een contracteringstrategie, een review op de contractdocumenten tot het creëren van rolvastheid bij het projectteam of het borgen van een bestuurlijke opgaaf. Dat doet zij in de rol van interim Contractmanager of Inkoopmanager. Zij is jurist en coach. Daarnaast geeft zij trainingen in (UAV-GC)-contractering.

Risicomanager of programma adviseur

Voor projecten of programma’s met een substantieel omvang of bestuurlijke complexiteit ben ik beschikbaar in de rol van risicomanager of progamma adviseur. In deze rollen breng ik mijn inhoudelijke ervaring en kennis in en weet de verbinding te leggen tussen doelen, resultaten en bedreigingen. Vandaar de koppeling naar praktische inhoudelijke beheersmaatregelen.

Ervaring en kennis

In de loop van de jaren heb ik in de diverse werkvelden projecten uitgevoerd. Een hele opsomming van wegeninfrastructuur, herinrichting voor natuur, railprojecten, waterbouw, maar ook in de bijzondere werelden van het zuiveren van water en de netbeheerders.

De projecten zijn allemaal verschillend in omvang, van relatief klein tot mega. Iedere omvang heeft zijn eigen charme. De laatste jaren geef ik de voorkeur aan opdrachten waar de projecten tegen een kanteling van planstudie naar realisatie zitten. Deze kanteling is van projectbeheersing en risicomanagement erg interessant.

Meer informatie

Mijn ervaring in de projecten is te vinden op LinkedIn. Recruiters houden we graag op de hoogte van onze beschikbaarheid, tariefstelling en actuele CV. Schrijf je in om op de hoogte blijven.

Jordy in vrije tijd

Naast mijn familie ben ik in mijn vrije tijd druk met sporten en programmeren.

Je kunt mij in de omgeving van Breda zien wielrennen en hardlopen. Bij het programmeren vind ik de continue ontwikkeling erg fascinerend (bijvoorbeeld ChatGPT) Om dat te volgen en zelf te bouwen in Python en Javascript geeft voor het vertrouwde Lego gevoel.

Vakantie

Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn de Oostenrijkse bergen en de Zeeuwse stranden. Beide plekken zijn in alle jaargetijden anders en erg mooi. Zo vind ik de witte besneeuwde bergtoppen prachtig mooi en vind ik het striemend zand in je gezicht bij windkracht 10 heerlijk.

Mijn blogs

10 tips voor een startende contractmanager

10 tips voor een startende contractmanager Hieronder worden onze tien tips gegeven die een startende contractmanager helpen om sneller grip te krijgen om contracten tot resultaat te begeleiden. 01 Leer de wet- en regelgeving en interne regels Zorg dat je op de hoogte bent van de wet- en regelgeving rondom aanbesteding, rechtmatigheid en contractmanagement. Iedere … Lees meer