INTERIM MANAGEMENT

KLANTVRAGEN

Soms is zelf iets anders doen eenvoudigweg niet genoeg. Dat is waarom we vanaf het begin een andere aanpak neerzetten, zodra de eerste onomkeerbare stappen op weg naar het projectdoel zijn gezet. Wij vormen het breekijzer waar nodig. We dragen het project daarna aan u over, zodat u kunt het stuur weer in handen kunt nemen en het projectdoel verder kunt realiseren.

Het project zit vast
Het is niet anders dan dat. Het project hebben we met heel veel inspanningen opgepakt, maar het loopt niet. Sterker we zitten helemaal vast. Het bestuur, de omgeving en de beheersingaspecten zitten muurvast. We moeten echt iets anders. Er snel hulp nodig op inhoud en proces om het bestuur te kunnen overtuigen dat we controle hebben. Het project moet van de huidige crisissituatie, in rust gebracht worden en inhoudelijk op de rit komen te staan.
Oeps, we moeten het echt anders doen
Het vorig project is echt in de soep gelopen. Iedereen zit er nu bovenop dat we het echt anders gaan doen. We hebben al rondgekeken en rondgevraagd, maar dat zijn allemaal ingrijpende trajecten. Dat gaat ons niet lukken én het gaat toch moeten. Het is een volledige andere aanpak. We hebben goede en slimme medewerkers, maar dit goed in de steigers neerzetten, dat kunnen ze niet. Toch gun ik ze ook wel dat ze hiervan leren, want dit is wel de toekomst.
Worden alle puzzelstukjes de mooie puzzel waar we op hopen
We hebben een deel van de eisen gereed, de risico’s zijn geïnventariseerd en we gaan aan de slag om de EMVI en de contractbeheersing op te bouwen. Dat valt niet mee, praten veel en boeken weinig vooruitgang. Een strakke redeneerlijn is wat we nodig hebben, maar hoe ziet die eruit?
Nieuw uitdagend project, en nu ...
Na vier jaar praten is het eigenlijk zo ver. We hebben een nieuw uitdagend project, maar wat nu. Van deze omvang en complexiteit hebben we geen gelijke. Dat heeft een heel andere dynamiek en we worden inmiddels al benaderd door marktpartijen. Dat zijn krachten die gekanaliseerd moeten worden.

Zaken die aan de order komen zijn rode draad vasthouden, rolvastheid,  structurele aanpak en organisatie, inhoud, kaders, scope, randvoorwaarden, beheersingsaspecten, top eisen, teamsamenstellingen en samenwerkingsarchitectuur, contracterings- en aanbestedingskeuzes, BKPV-EMVI, risicodossier, kwaliteitsmanagement.

COACHING

Integrale reviews kunnen bedreigend overkomen. Wij zien zien het als professional die invulling geeft kwaliteitsboring en het gebruik als collegiale coaching voor de eigen ontwikkeling.

INTEGRAAL

Projecten vragen steeds meer om een integrale benadering. Het Integraal Projecten Model (IPM) is een beproefde aanpak voor infrastructuurprojecten. Wij leveren invulling aan één of meerdere IPM-rollen.

Projectmanagement
Contractmanagement
Projectbeheersing
crossmenuchevron-down