Integrale reviews voor complexe projecten

Coaching voor Opdrachtgevers en Projectmanagers

Na een coachingstraject bent u scherper in staat te zien wat uw werkwijze teweeg brengt in de samenwerking in een project. Door in de spiegel te kijken, ontdekt u op welke wijze u uw bijdrage aan het projectresultaat kunt verhogen.


Klantvragen

Rolvastheid

Binnen onze organisatie zijn we vooral bezig met het oplossen van acute problemen. Periodiek kijken we naar structurele verbeteringen, maar vooral snel weer over tot de orde van de dag. Ik weet dat ik het patroon kan doorbreken. Dat vraagt van mij rolvastheid, daarbij kan ik een externe spiegel goed gebruiken.

Meegezogen naar de inhoud

De projecten van ons zijn zo interessant, vanuit mijn achtergrond weet ik ook gewoon veel en heb ik ook altijd wel een mening. En zo gebeurt het dat ik iedere keer weer langzaam maar zeker meegezogen wordt naar de inhoud. Hoe kan ik dit doorbreken en het project wel in het juiste spoor houden?

Loslaten, oef dat valt niet mee

Onze organisatie is een transitie aan het doormaken, waarbij opdrachtnemers meer inhoud gaan uitwerken en wij op onze handen moeten gaan zitten en toekijken. Zo voelt het een beetje. Regie op afstand waarbij loslaten het toverwoord is. Maar dat loslaten valt nog niet mee, hoe doe je dat in de praktijk en hoe ga ik in mijn nieuwe rol zitten.

Samenwerking vormgeven

De aanbesteding gaat straks starten. We hebben allemaal de nodige theoretische cursussen gehad. Samenwerken is daarbij aangemerkt als een succesfactor. Maar hoe geef je die samenwerking vorm, in het contractteam, in de organisatie? En heel belangrijk, hoe past het voor mij?

We zitten in elkaars allergie

Ik heb een topper op mijn project, maar het loopt niet tussen ons. We vliegen elkaar continu in de haren. Het lukt me maar niet om de kwaliteiten naar boven te halen. En toch zullen we moeten, want we zijn allebei hard nodig om dit project te realiseren.

Van sturen naar ondersteunen

We hebben inmiddels als wat ervaring met nieuwe contractvormen. Wat mij hierin niet bevalt is de hoeveelheid sturing wij de opdrachtnemer nog moeten geven. Dat wil ik in het komende project gaan kantelen van sturen naar ondersteunen. Ik snap dat ik iets anders moet gaan doen, maar wat?

Resultaten halen

Bij ons in huis wordt er echt hard gewerkt, veel extra uren worden gemaakt zonder te mopperen. Maar komen we echt vooruit, zijn we echte projectresultaten aan het behalen of vooral heel hard aan de minder belangrijke dingen bezig? Het lukt me niet om aandacht hierop te krijgen en dat frustreert me en dat is niet effectief. Hoe krijg ik de focus zo gericht, dat er gewerkt wordt vanuit een heldere rode draad aan de resultaten die we echte willen?

Ik mis projectervaring

Sinds kort heb ik de rol van opdrachtgever gekregen. Een taak die ik echt helemaal zie zitten. Ik heb de bagage om de noodzakelijke uitdagingen die er liggen aan te gaan. Er is één lastig ding, ik mis projectervaring. Daardoor krijg ik het net niet altijd scherp. Is er een spoedcursus: 'waar let ik op in gesprek met projectmanagers'?

Zaken die aan de orde komen

De eigen kwaliteiten, de bekende belemmeringen, de onbekende belemmeringen, conditionering, valkuilen, overtuigingen, wisselwerking met anderen, sterke kanten en persoonlijke verdieping.

Privacy en Cookiebeleid